Яблука

Яблука

Яблуко — це фрукт, який вважається кращим і корисним у багатьох народів світу, і сьогодні важко знайти країну, в якій не росли б яблука. Смак яблук залежить від сорту яблук, умов зростання, догляду, збирання, зберігання та інших факторів. Взагалі смак плодам надають органічні кислоти, цукор і дубильні речовини, а аромат різних сортів яблук відрізняється в залежності від вмісту в них ефірних масел.

Дуже багаті яблука вітаміном С, але в них багато й інших вітамінів: Е, Н (вітаміни краси), РР,  вітаміни групи В. А також макроелементи — кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, хлор, сірка;  мікроелементи — залізо, цинк, йод, мідь, марганець, хром, фтор, молібден, бор, ванадій, алюміній, кобальт, рубідій, нікель.

dechiliya

"Делічія”
Осінній сорт. Плоди більші за середні (150—190 г), середньої одномірності, зеленувато-жовті з темно-червоним розмито-смугастим рум'янком на більшій частині поверхні, де небагато дрібних, ледь помітних підшкірних пяточок. Шкірочка тонка, середньої міцності, гладенька, блискуча. М'якуш білий, окремими роками рожевуввто-білий дрібнозернистий, середньої щільності, соковитий, відмінного кисло-солодкого смаку. Знімна й споживча стиглість настає в першій декаді вересня. В холодильнику плоди зберігаються 1,5—2,5 місяця.


liberty"Ліберті”
  Осінній сорт. Плоди середнього розміру, витягнутої форми, з вираженими гранями, майже повністю бордового кольору, соковиті, кисло-солодкого смаку. М'якоть кремово-біла, середньої щільності. Вага плодів 130-150г. Дозрівають в середині вересня. Період споживання — від знімання до кінця жовтня. В холодильнику зберігаються до середини лютого.


 skif-zoloto"Скіфське золото”
Ранньозимовий сорт. Плоди великі, масою 175-190г., золотисто-жовті з вираженим рум'янцем. М'якоть кремова, щільна, соковита, ароматна, відмінного кисло-солодкого смаку. Основне призначення — споживання у свіжому вигляді і для приготування високоякісних світлих соків. Достигає наприкінці вересня. Період споживання - від знімання до кінця січня — середини лютого.


"Радогость”radogost
Зимовий сорт пізнього терміну дозрівання. Плоди масою 140-180г., приплюснуто-конічні, трішки асиметричні, з темно-червоним рум'янцем по всій поверхні. М'якоть жовто-світло-кремова, щільна, соковита, ароматна, гармонійного кисло-солодкого смаку. Основне призначення — для споживання в свіжому вигляді та для виготовлення марочних соків. Достигає наприкінці вересня. Період споживання настає в січні, в холодильнику зберігаються до травня.


florina"Флоріна”
Зимовий сорт. Плоди середньої величини, округло-конічні, ребристі біля чашечки, зеленувато-жовті з червонуватим румянцем на більшій частині поверхні, покриті характерними крупними сіруватимя цятками. Вага плодів 140-150г. М'якоть зеленувато-кремова, кисло-солодка, доволі добра. Достигає в першій половині жовтня. Споживати плоди з січня. Зберігаються до березня.


"Єдера”edera
Пізньозимовий сорт. Плоди крупні 160-220г., широкоребристі. Шкірка середньої товщини, блискуча, гладка, має зеленуватий колір з розмитим пурпуровим відтінком. М'якоть мілкозерниста, середньої щільності, дуже соковита, гармонійного винно-солодкого присмаку, ароматна. Основне призначення — для споживання в свіжому вигляді в зимовий період. Достигає в 2-3 декаді вересня. Період споживання настає в січні., в холодильнику зберігаються до 7 місяців.


pinova“Пінова”
Пізньозимовий сорт. Плоди конічні, жовто-оранжеві, з розмитим полосатим румянцем, зовнішньо дуже привабливі. Період споживання з кінця листопада до травня. Плоди масою 170-220 г., шкірка тонка, щільна, гладка, блискуча. Мякоть жовта, дуже щільна, сочна, з приємним ароматом, відмінного кислувато-солодкого смаку. В холодильнику зберігається біля 8 місяців.

Останні новини

fermer

 Сучасний фермер. Трішки про нас

.