Тварини

Тварини

mangalНа думку фахівців, відшукати зараз в магазині продукти, які б не піддавалися абсолютно ніяким змінам і не містять абсолютно ніяких добавок, практично не можливо.  Масове виробництво продуктів неможливе без використання гормонів, антибіотиків, пестицидів, консервантів, барвників і всіляких смакових добавок.          А це означає, що разом з цими продуктами ми вживаємо і ці препарати, що руйнують нашу печінку, шлунок та інші органи.  М’ясо на прилавках в супермаркетах часто виглядає підозріло,  має неприємних запах. Нам не відомо, де це м’ясо було вироблено,  чим годували і напували тварин.  

Саме з цього ми вирішили зайнятися виробництвом органічної екологічно чистої свинини. Для розведення та вирощування свиней ми вибрали породу свиней мангал. Ці дивовижні свині невибагливі в утриманні і відрізняються незвичайними смаковими якостями.

 Свині породи мангал виведені шляхом схрещування дикого західноєвропейського кабана з карпатською мангалицею. Ця порода вважається елітною з травоїдних свиней.

Мангал належить до свиней м’ясної породи, подібних української степової білої, рябий, литовської та латвійської білої, північнокавказької і кемеровській. У свиней породи мангал генетично закладена інтенсивність нарощування м’язової, а не жирової тканини. Вони майже ніколи не жиріють.

Мангали всеїдні, вони поїдають як рослинні, так і тваринні корми, продукти їх переробки, різноманітні харчові відходи і технічні залишки. Взимку раціон складається із сіна, січки з стебел кукурудзи, коренеплодів, відходів зернових, висівок. Головне — привчити поросят є все. Влітку сіно і січку замінюємо різнотрав’ям, падалицею з фруктових дерев, ряскою. Свині цієї породи дуже люблять молоді пагони дерев, особливо дуба, кору і коріння дерев. Для профілактики хвороб  свині споживають гілки хвойних дерев,  пижму, полин та ін.

Вони не потребують складних умов утримання. Утримуємо їх  як влітку, так і взимку на вигулі. Восени вони покриваються густою довгою шерстю від світло-бурого до чорного з сіруватим відтінком, чим нагадують дику мисливську свиню.  Якщо утримувати їх в приміщенні, то вони будуть схожі на звичайних свиней і шерсть у них буде, як у звичайної свині. Свиноматок і маленьких поросяток взимку утримуємо в приміщенні, де облаштовуємо теплу багатощарову   підстилку.

Вага дорослої тварини може досягати 300 кг. Поросят каструємо до 1 місячного віку, і тоді за півроку вони швидко набирають вагу. Статева зрілість настає в 5-7 місяців. Вагітність триває близько 116-120 днів. В приплоді зазвичай 7-10 голів. З 4-6 днів молодняк підгодовуємо рідкою базікою, зерном ячменю, крейдою, червоною глиною. В поїлках завжди є вода. В 3 тижні поросята вже самі гризуть яблука, буряк, гарбуз, їдять траву, сіно. Взимку 70% раціону складає сіно, стебла кукурудзи та коренеплоди. Влітку 80% раціону складає різнотрав’я, молоді гілочки чагарників та ін. 20% раціону — власні зерновідходи. За місяць до забою в раціон вводимо подрібнене зерно — в середньому по 300 г на 1 голову. М’ясо цих свиней ніжне, соковите, з прошарками жиру.  Сало має товщину від 5-8 см, набагато м’якше від сала звичайних домашніх свиней, з невеликими прошарками м’яса, дуже смачне. Реберця, як у кроликів.

Підрозділ органічного свинарства  інтенсивно  розвивається.

Працюємо над створенням цеху якісної пререробки м'ясної продукції. 

Органічне натуральне м’ясо — це не тільки корисно, але й смачно.

Наші діти повинні споживати якісну здорову продукцію!

Останні новини

fermer

 Сучасний фермер. Трішки про нас

.